JAK PEČOVAT O KOŽENOU SEDAČKU

Správnou péčí o koženou sedačku můžete výrazně prodloužit její životnost. Kůže stejně jako každá přírodní surovina vyžaduje speciální zacházení.

   

Na co si dát pozor

   

Vysoká teplota kůži neprospívá. Umístěte sedačku dál od topení a krbu. Doporučujeme nejméně 50 cm od zdroje tepla, pomůžete ji tím udžet déle vláčnou a předejdete jejímu popraskání, lámání a vyblednutí. 
Chraňte ji před dlouhodobým slunečním zářením, jeho vlivem totiž blednou barvy a useň vysychá. Na sedací soupravu, která je vystavovaná slunci, doporučujeme aplikovat UV spreje, které ji ochrání před změnou barvy a vytvořením prasklin.
K čištění používejte výhradně speciální prostředky. Běžné čističe by mohly potah nenávratně poškodit. Před aplikací jakéhokoli prostředku na kůži, nejprve proveďte  zkoušku na méně viditelném místě. 
Nikdy koženou sedačku nesušte fénem ani na přímém slunci.
Snažte se sedačku chránit před potem. Zejména v létě může kůži značně uškodit, neboť je agresivní. Doporučujeme přes léto zakrývat přehozem (ten by neměl pouštět barvivo).
Střídavě užívejte všechna místa sedací soupravy, aby se předešlo rozdílům ve vzhledu kůže a tvrdosti jednotlivých sedáků.
   

Údržba a čištění

   

Abyste prodloužili životnost Vaší kožené sedačky, měli byste ji pravidelně čistit a impregnovat. Kůži ocení zejména alergici, protože je možné ji zcela očistit od prachu.

Ze sedačky 1x týdně vysajte prach a otřete vlhkým hadříkem.

Kromě běžného čištění byste měli sedačku 2-4x ročně impregnovat. Doporučujeme impregnovat potah ihned po nákupu a následně 2x ročně - po topné sezóně a po letních měsících. Dejte si přitom záležet především na zátěžových místech jako jsou opěrky, sedáky a područky. Díky pravidelné impregnaci kůže nevyschne a nepopraská. Zárověň bude lépe chráněná před slunečním zářením a mechanickým poškozením. Po nanesení impregnace ji nechte nejlépe pár hodin působit a vsáknout. Zbytek pak pečlivě setřete utěrkou do sucha. K impregnaci používejte výhradně speciální prostředky na kůži. V našich prodejnách můžete zakoupit kvalitní sady pro impregnaci kůže od německého výrobce.

Při polití nebo jiném znečištění sedačky, je nutné skvrny odstranit dřívě než zaschnout - nejlépe okamžitě. Tekutinu nejprve pečlivě odsajte suchým hadříkem. Pak místo vyčistěte čistící emulzí (případně speciálním čističem na skvrny) a vytřete do sucha. Po vyčištění se přesvědčte, že je sedačka zcela suchá a beze skvrn.